Telefon: +381 11 30 47 187, +381 63 222 677. E-mail: info@prezenta.rs

Kako povezati projektor i laptop računar?

Pre nego što počnete, proverite imate li, pored projektora i laptopa, sve što Vam je potrebno: strujni adapter za laptop, strujni adapter za projektor i VGA ili HDMI kabl za njihovo povezivanje.

povezivanje

1. Povezivanje kablova

Prvo povežite međusobno laptop i projektor VGA ili HDMI kablom. Zatim spojite strujne adaptere - priključite laptop u struju, a zatim i projektor.

2. Uključivanje uređaja

Uključite u struju projektor i pritisnite dugme “power“ a zatim uključite i laptop.

3. Sinhronizacija

Sinhronizuj te ukoliko je neophodno projektor i laptop držeći istovremeno pritisnutu FUNCTION tipku sinhronizacija i jednu od tipki (koja zavisi od modela laptopa):

Activate the external video by pressing Fn and F4, F8 or F3 simultaneously. The key will either have CRT/LCD or a picture of a computer on it. An example of the key is below. The Fn key and the LCD keyboard key button pushed together once will take the laptop screen and project it to the projector screen, causing the laptop screen to become black. Pushing the keys together twice will allow the image to show on both the laptop and projector screen, I would recommend this option.
(Note: Depending on your computer, you may have to use a different F key than those listed above.)

4. Izoštravanje slike

Sliku na projektoru možete izoštriti (fokusirati) ili zumirati pomeranjem točkića na vrhu projektora u levo, ili desno.

5. Pozicioniranje projektora

Na donjoj strani projektora ili prednjoj nalazi se jedna nogica ili više njih. Njihovim namještanjem (podizanjem i spuštanjem projektora) slika će biti u željenoj ravnini.

6. Poboljšajte sliku

Nakon što ste izoštrili sliku, možete je dodatno poboljšati u MENU, a u koji ulazite pritiskom tipke Menu, na daljinskom upravljaču projektora.

Nakon završetka korišćenja, isključujete projektor pritiskom na dugme Power. Potrebno je sačekati 5-10 minuta da se lampe ohlade i tada projektor možete da isključite iz struje.

Vama na usluzi!